Hasiči spod Tatier a Spiša absolvovali pre vietor a dážď viac výjazdov

16.05.2010 Poprad

Poprad/Spišská Nová Ves 16. mája (TASR) – Pre nepriaznivé počasie a vytrvalý dážď dnes museli viackrát zasahovať aj hasiči spod Tatier a Spiša. Nešlo však o výjazdy kvôli povodniam, problémy skôr spôsobili ...
Ako TASR informoval dispečing Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade, v podvečer museli v priebehu troch hodín hasiči absolvovať tri výjazdy. Najprv spadli tri stromy na cestu medzi obcami Vyšné Hágy a Štôla, neskôr v Tatranskej Lomnici. Jeden strom privalil auto na parkovisku, hasiči museli v Tatranskej Lomnici odstraňovať padnutý strom aj pri hoteli Tatranec. Posledný výjazd bol do obce Lučivná, kde sa strom zvalil na cestu. Padanie stromov spôsobila predovšetkým podmočená pôdy a silný nárazový vietor, ktorý v Tatrách panuje naďalej.
Kvôli výdatným zrážkam sú uzavreté turistické chodníky vedúce cez rokliny a doliny v Slovenskom raji. Horská záchranná služba uzavrela pre návštevníkov tiesňavy Piecky, Suchá Belá, Veľký Sokol a Sokolia dolina v dôsledku premnoženia dažďovej vody na chodníkoch.
Hasiči zo Spišskej Novej Vsi dnes odstraňovali padnutý strom pri obci Spišské Vlachy. Ten spadol na vozovku a znemožnil prejazd. Čistiť museli tiež koryto rieky v Krompachoch, kde sa začali hromadiť konáre, ktoré ho upchávali.
 

Vyberte región